Модул 2: Моят RAY профил

1. Регистрация в jobs.rabotilnik.com

Въведение

Вече сте създали свои собствени  Европас документи  - CV и мотивационно писмо, езиков паспорт, паспорт на уменията (портфолио), където сте представили своите умения и квалификации. Време е да разберете как да създадете и управлявате впечатляващ профил в job.rabotilnik.com, за да кандидатствате успешно за работни места.

До края на този модул ще придобиете умения за изграждане и оптимизиране на профила си и за пълноценно използване на всички опции за търсене на работа. Ще оцените значението на добре направения профил, когато търсите нова работа или се стремите към израстване в кариератa.

Нерегистрирани потребители и как да получа одобрение за регистриран потребител

Порталът за работа е активен в няколко държави и затова е многоезичен  - има италианска, словенска, португалска и българска версии. в зависимост от това в коя държава се намирате, Ще бъдете автоматично пренасочени към вашата езикова версия, в зависимост от това в коя държава се намирате. Например, ако сте в България, автоматично ще отворите българската версия.


Можете да търсите възможности за работа и като нерегистрирани потребители. За целта използвайте опциите за търсене и прегледайте списъка с получените резултати от търсенето. Като щракнете върху всеки резултат ще намерите подробности за конкретната позиция, предоставени от работодателя. По този начин може да разглеждате толкова оферти за работа, колкото желаете, докато не решите да кандидатствате за определена позиция или за няколко позиции. Тогава трябва да се регистрирате.

Важно: само регистрирани потребители могат да кандидатстват за работни места!

Регистрацията е само в няколко лесни стъпки. Може да се регистрирате и с вашия фейсбук профил както е показано на Изображение 1.

Изображение 1


Не забравяйте да се съгласите с Общите условия на платформата (Изображение 2). Имайте предвид, че предоставяйки необходимата информация по време на регистрация и създаване на вашия профил, вие се съгласявате с Политиката за поверителност на платформата RAY, която е в съответствие с Регламент на ЕС 2016/679 (GDPR) за защита на личните данни.
Изображение 2


Веднага след като се регистрирате, ще бъдете насочени към вашия собствен профил. Все още може да търсите оферти за работа, но не можете да кандидатствате, докато не попълните всички задължителни полета от вашия профил, отбелязани със звездичка. В следващата част ще се фокусираме върху създаването и оптимизирането на личния/потребителския профил.